Skip to main content

Haarlemse onderneemster introduceert nieuwe twist op eeuwenoude traditie

Een geboorte moet gevierd worden! In Nederland gebeurt dit met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit als volk collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. Daar komt in Haarlem vanaf vandaag verandering in met de introductie van Haarlemse Stadsgenootjes, geboortemuisjes in de kleuren rood, wit en geel. Dit nieuwe strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van de stad en wordt gelanceerd door Haarlemse onderneemster Chantal Bakhuis van LOCO Concepts.

“Onze regio verwelkomt jaarlijks meer dan 1.500 nieuwe mugjes en is de trotse hoofdstad van de provincie Noord-Holland. We werken al jaren nauw samen met de Gemeente Haarlem en de VVV. Gezamenlijk ontstond het idee om voor onze stad Haarlemse geboortemuisjes te ontwikkelen, in de kleuren van onze stad. Geweldig toch?”

Voor dit initiatief werd contact gezocht met Olaf Ouwerkerk van Stadsgenootjes.nl, de bedenker van geboortemuisjes voor verschillende Nederlandse steden. “Vanaf nu kan de komst van een nieuwe inwoner van Haarlem in stijl worden gevierd worden met beschuit met geboortemuisjes in de kleuren van Haarlem. Haarlem mocht natuurlijk niet ontbreken, aldus Olaf”.

De Haarlemse Stadsgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij, vegan en verpakt in een nieuw jasje. De geboortemuisjes zijn verkrijgbaar bij de LOCO Fabriek, VVV Haarlem en bij Stadsgenootjes.nl.

Voor een doosje Haarlemse Stadsgenootjes of meer informatie kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met ons.

LOCO Concepts is trotse sponsor van

Koninklijke Nederlandse Zwembond