Wanneer u een evenement wilt organiseren waar veel publiek bij wordt verwacht dan kunt u dit natuurlijk zelf gaan regelen. Maar u kunt hiervoor ook een event manager inhuren. Of u het evenement nu wilt laten plaatsvinden op een bepaalde locatie, bij u in de achtertuin, op uw bedrijfsterrein of in het winkelcentrum waar u een winkel huurt, als u een event manager inhuurt kan deze alles voor u regelen zoals:

  • Het uitzoeken van het juiste evenementen terrein (als dit nodig is)
  • Het aanvragen van alle vereiste vergunningen,
  • Het uitzoeken van de veiligheidsregels die de gemeente eist. En deze ook (laten) toepassen
  • Het inrichten van het evenementen terrein door bijvoorbeeld het plaatsen van hekken, tenten, tafels, stoelen en toiletten
  • Het verzorgen van entertainment, van eenvoudig tot spectaculair, van clown tot bekende bands
  • Het verzorgen van de catering inclusief sfeervolle decoraties
  • Het plaatsen van videoschermen en geluidsinstallatie

Een event manager inhuren, wanneer doet u dat?

U kunt een event manager inhuren voor elk evenement dat u wilt organiseren. Van een kleinschalige promotie van een artikel tot het organiseren van een grote jaarmarkt. Hoe groter het evenement hoe meer de event manager u uit handen kan nemen. Zo krijgt u zelf ook de gelegenheid om te genieten van het evenement dat u gaat organiseren. Zeker bij het organiseren van publieke events, zoals een festival, concert of een evenement in een winkelcentrum of andere openbare plaatsen, kunt u wel organisatorische hulp gebruiken. LOCO concepts is een bedrijf dat al jaren als organisatie evenementen bureau evenementen organiseert voor onder andere winkels, winkelstraten en winkelcentra. Wanneer u een evenement wilt organiseren dan start dit met het opzetten van een plan. Een event manager van LOCO concepts overlegt van begin tot eind alles met degene die het evenement organiseert, dus met u. Dat begint met het bespreken van de ideeën en het vaststellen van het budget. Nauwe samenwerking zorgt ervoor dat het evenement wordt zoals u voor ogen heeft.

Waar houdt een event manager zich mee bezig?

Als u, voor het organiseren van een evenement, een event manager inhuurt, zal deze ervoor zorgen dat het hele evenement feilloos verloopt. De event manager creëert, coördineert, regelt, helpt en zorgt hiervoor. De event manager heeft de leiding over het hele proces en ziet erop toe dat alles goed én veilig verloopt. Van het toezicht op alle mensen die zijn ingehuurd tot het nakijken van voor alle onderdelen die nodig zijn om van dit evenement een succes te maken. De opdracht wordt van A tot Z gepland, afspraken en wensen worden vooraf besproken en vastgelegd. Als dat nodig is worden contracten afgesloten met bedrijven en personeel. Entertainment wordt geboekt en ook voor een podium wordt gezorgd. Een event manager is professioneel en heeft dagelijks te maken met het organiseren van events en weet hoe te handelen. U hoeft zich dan ook nergens zorgen over te maken en kunt zelf ook gaan genieten van het evenement.

Iemand die zorgt voor een creatieve uitvoering van een event bij winkelcentra

Bent u op zoek naar iemand die zorgt voor een creatieve uitvoering van een event in een winkel, winkelstraat of winkelcentrum dan kunt u het beste een event manager inhuren van LOCO concepts. Dat is een organisatie evenementen bureau gespecialiseerd in het organiseren van evenementen voor winkels, winkelstraten en winkelcentra door heel Nederland. Bent u van plan om zo’n evenement te gaan organiseren? Bekijk dan eerst eens de mogelijkheden bij LOCO concepts. Door jarenlange samenwerking met winkeliersverenigingen en besturen van winkelcentra weten de event managers van LOCO concepts wat wel en niet toegestaan is in deze gebieden. De event managers weten ook precies wat het (winkelend) publiek aantrekt en bedenken de meest creatieve oplossingen om een event zo goed mogelijk te laten slagen. Door gebruik te maken van het grote netwerk van bedrijven en organisaties, waar vaker mee gewerkt wordt, kunnen events snel en probleemloos worden georganiseerd. Hierbij kan dan ook gebruik gemaakt worden van alle elementen die bij vorige evenementen al gebruikt zijn. Hierdoor worden de kosten ook aanzienlijk lager!

Een event manager inhuren is vaak goedkoper dan zelf een event organiseren

Het inhuren van een event manager kost natuurlijk geld, maar u bespaard hiermee wel veel tijd. Door gebruik te maken van de knowhow van de event manager en van de middelen die vaak al aanwezig zijn bij het organisatiebureau wordt het evenement snel, vakkundig en een stuk goedkoper georganiseerd dan wanneer u alles zelf moet regelen. Al het werk dat komt kijken bij het organiseren van een evenement, neemt een event manager u uit handen. Een event manager is breed opgeleid en bezit veel kennis over het opzetten van events. Ze weten welke leveranciers ze moeten benaderen en zorgen voor een snelle en goed lopende voorbereiding van het event. Ze kunnen u, met behulp van het evenement organisatie bureau zelfs helpen met de promotie en marketing rondom het evenement. Promotie en marketing zijn nodig om voldoende publiek aanwezig te trekken bij het evenement dat u wilt organiseren.

Gaat u een evenement organiseren en wilt daarvoor een event manager inhuren? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. U mag ons natuurlijk ook benaderen als u nog twijfelt of vragen heeft over het inhuren van een event manager!